Най-лесният начин да допълните дизайна на спалнята е да окачите картини пана. Но, внимавайте - много е лесно да развлите целия интериор, като изберете грешна композиция. За да не допуснете грешка, можете да следвате само няколко прости препоръки.

Съвременни тенденции

Преди време класическите маслени картини върху платно са били използвани масово като декорация за спални. Те задължително са били вмъкнати в богато украсена рамка, често позлатена. Сега такива картини рядко се използват за спални. По-често можете да намерите леки модерни произведения, например модулни картини от 5 части.

Идеи за декоративни пана за стена за спалнята

От няколко години насам ретро коли, снимки на стари улици, пана за стена, изобразяващи градски панорами и мостове, са изключително търсени като теми.
В класическия и бароков интериор се използват гравюри и фрески.
За детските спални се избират стенописи по зададена тематика или плакати с любимите си анимационни герои.
Картините-пана, бродирани с конци или мъниста, са подходящи за романтичен интериор.
Не се отказвайте от позициите си и модулни картини за спалнята. Едно платно е разделено на 2-4 части, които могат да имат различни размери и форми.

Пастели и акварели

Благодарение на меките цветове, такива картини изглеждат много меки и изглеждат добре във всички интериори, с изключение на ултрамодерните.

Кои картини могат да се закачат и кои не?

Когато решавате кои картини да окачите в спалнята, трябва да разчитате на общия стил на стаята, цветовата схема и начина на живот на собствениците.

За млада двойка можете да изберете платна, изобразяващи двойки птици или животни. Ако избирате изображения на хора, не правете портрети, които са твърде реалистични, те създават впечатлението, че в спалнята има някой друг. Не бива да окачвате снимки на роднини, които вече не са между живите в спалнята. В спалнята на влюбените изображенията на червени цветя изглеждат органични, особено розите. Той е символ на силна страст.

За младоженци, които искат деца, са подходящи изображения на бебета или бебета животни.Ако съпрузите живеят в спалнята, на снимката не трябва да има един човек, това ще предизвика чувство на откъсване един от друг. На платното трябва да има два обекта или да бъдат окачени две единични картини. Ако някой от живущите в жилището има алергия към нещо, не трябва да купувате маслена картина. Лакът и разтворителят в основата му могат да причинят алергии. Изберете картини, рисувани с акрилни бои, те са на водна основа.

Можете да намерите много свежи идеи за картини пана на Posters24.

  • На дата: 12.04.2022 г.
  • В категория: Категория: Други статии
  • Коментари: 0
Нагоре