обяви за книги

Казват, че най-добрата инвестиция на неголяма сума пари, е в книги. Защото качествените книги оказват положително влияние върху нашето личностно развитие. Много специалисти препоръчват да купуването на поне една книга всеки месец. Ако не може да си позволите нови книги, може да намерите стойностни книги втора ръка в Pazarluk.com на повече от достъпни цени!

И така, защо трябва да купуваме книги?

1. Четенето ни прави по -умни. Хората, които четат, често получават най-добри оценки за това, че имат широк спектър от знания от най -различни области. Според изследване на университета Емори, след като прочетете една книга, в човешкия мозък се образуват невронни връзки за няколко дни, което потвърждава очевидния факт: четенето помага за повишаване на интелигентността.

2. Четенето на стойностни книги разширява речника. Докато чете, човек се натъква на думи, които не се използват в ежедневието. В резултат на това лексиконът се допълва с голям брой синоними, антоними и художествени изрази, което прави речта по-интересна, а общуването по -приятно.

3. Друг естествен резултат от редовното четене е развитието на умения за писане. Докато четете, вие несъзнателно приемате стила на писане на автора. Кой писател би могъл да предположи, че неговото писане може да повлияе на писателските способности на неговия читател?

4. Ставате по-щастливи. Четенето е чудесен начин за облекчаване на стреса. Според констатациите на шотландски учени, депресията може да се лекува, като се четат ръководства за самообучение. Пациентите, които четат и придобиват нови умения, в рамките на една година след началото на експеримента, показват значително по-ниски нива на депресия в сравнение с пациентите, получавали конвенционална терапия.

5. Освен това четенето помага да се отървете от безсънието. Вземайки книга в ръцете си, вие се успокоявате, концентрирате се и се настройвате да спите. Вместо да гледате телевизия, която излъчва ярка светлина и изпраща сигнал до мозъка за активиране и превключване в състояние на будност, по-добре е да придобиете навика да четете преди лягане.

  • На дата: 06.08.2021 г.
  • В категория: Категория: Други статии
  • Коментари: 0
Нагоре