От kilimi.com, продължаваме с анализа на плюсовете и минусите на производствените материали, защото знаем, колко е важно за вас да изберете правилния продукт.  Разгледайте нашите предложения за детски килими и направете вашият правилен избор, при нас.

Полипропиленът е изкуствен материал, който често се използва за производството на синтетични покрития. Моделите с пяна са антиалергични: не привличат прах и са устойчиви на гъбички и плесени. Купчината качествен килим от този материал е подобна на вълната.

Важно свойство на тези продукти е устойчивостта на влага. Те са лесни за грижи, не се деформират и не губят яркостта на цветовете.

Полипропиленовите килими често се купуват за деца. Яркият дизайн, както и практичността и ниската цена обясняват популярността на продукта.

Недостатъкът на такъв килим е, че той не може да се пере, тъй като продуктът се деформира и губи външния си вид.

Полиамид

Полиамидът е синтетичен материал. Полиамидното влакно е доста плътно и трайно, поради което продуктите от него перфектно запазват оригиналната си текстура и цвят. Купчината не се смачква под тежестта на мебелите и не се износва от постоянно ходене по нея. Тази настилка е лесна за поддръжка.

Найлоновите килими се предлагат в широка гама от цветове, които се характеризират с издръжливост и необичаен блясък на влакната.

Минус се появява, ако държите килима на слънце: продуктът ще се счупи и избледнее.

Полиестер
Моделите от полиестер са подобни на вълнените, но цената им е ниска. Те са леки и меки на допир, не се деформират или набръчкват. Издръжливи, лесни за почистване, не губят яркост на слънце.

Полиестер
Килимите от полиестер се отличават с наситени цветове и текстури: те могат да бъдат матови или блестящи. Те са издръжливи, надеждни и екологични. Материалът е лесен за грижи, не се деформира или избледнява.

Продуктите за детски стаи са изработени от специален хранителен полиуретан, който дори може да се оближе, което е важно за малките деца, които пробват всичко на зъби.

Акрил
Акрилните килими са обичани заради своите тактилни свойства и висока топлопроводимост, която е подобна на вълнените продукти. Този материал е хипоалергенен.

  • На дата: 05.08.2021 г.
  • В категория: Категория: Други статии
  • Коментари: 0
Нагоре